SKÄRMFLYG – TANDEM

Utan några som helst tidigare kunskaper om skärmflygning kan du efter endast ett par minuters förberedelser koppla ihop dig med en av Skysports instruktörer och sedan flyga som en fågel.
Hela arrangemanget inkl upptransport, instruktioner, flygning och eftersnack, tar ca 1,5 timme

Vi har en åldersgräns på 7 år.
Viktgräns är 135 kg

Det finns möjlighet att köpa till foto/film, som du sedan får med dig på USB eller minneskort

Priser:
1.800 kr

2.200 kr inkl film/foto

Filmning sker med actionkamera. Passagerare får sd kort med film/foto efter landningen. Alternativt förs film/foto över till passagerarens telefon, eller skickas på e-post

 

Upptransport till startplatsen ingår ej i priset. 
(OBS: Detta gäller även presentkort) Upptransport med Gondolbanan i Åre kostar ca 185 kr.
Under årstider/tider på dagen när inte liftarna är öppna sker transport med Skysports minibuss,  som kostar 80 kr

Utrustning


  • Stabila skor/kängor, handskar o tunn mössa att ha under hjälmen  (Skulle du inte ha skor har vi 4-5 par i olika storlekar att låna ut)
  • Vi håller med all utrustning som rör själva flygningen
  • Du kan ta med egen hjälm. Men det är inget krav. Vi har hjälmar att låna ut i samtliga storlekar.

Vi vill att du ska känna 100% säkerhet och trygghet under din flygning. Därför har vi vissa regler som gäller för väder/vind.

  • Det får inte regna
  • Det får inte blåsa för mycket. Max vind ca 8 m/s
  • Vinden får inte heller vara alltför byig (byvind på över 8 m/s accepteras ej)
  • Det får inte heller finnas dimma eller lågt liggande moln som gör att vi inte har sikt från startplatsen till landningsplatsen
  • Vi har ett 10-tal olika startplatser på Åreskutan. Vi väljer den startplats där vi bedömer att vi kan genomföra en säker start, flygning och landning
    Faktorer som styr är vindstyrka, vindriktning, sikt och vilka liftar som är öppna

I Åre flyger vi alla månader på året, förutom de mörkaste och  kallaste månaderna på året, november och december. Bäst förutsättningar har vi mellan mars-september.

Vanligen sker flygningen på förmiddagen, mellan kl 9-12. Senare under dagen/eftermiddagen/kvällen kan också fungera, beroende på väder/årstid. Tiden för flygningen meddelas vanligen kvällen innan. Sista minuten bokning(samma dag) kan göras i mån av plats och om väder/vind är bra.

Samlingsplats för alla tandemflyg är Skysport, som ligger på Årevägen 173 i västra delen av Åre. Det är skyltat från bilvägen och det går att köra ända fram till samlingsplatsen.

 

Flygningen bokas senast kl 18.00 dagen före, Om ni vill boka efter kl 18 så måste ni ringa oss Tel: 070-5699089. Sedan stämmer vi av hur vädret ser ut dagen innan flygningen skall ske, eller på morgonen samma dag.